Unngå at bryllupet blir for dyrt

Våren er i full anmarsj og det betyr at massevis av par rundt om i landet planlegger å smi seg i hymens lenker. For den økonomibevisste er ikke dette nødvendigvis en udelt positiv opplevelse, og det er nå engang slik at det ikke er alle som ønsker å bruke flere hundre tusen kroner på et bryllup.

For disse personene er det allikevel håp å finne for det er fullt mulig å ha en minnerik og flott feiring uten at man behøver å ruinere seg. Det er mange tips og råd som man kan følge i så måte og her finner du noen av disse. Det første du bør tenke på er hvilken kirke du skal velge. Hvis du velger den kirken som du sogner til kan du spare opptil 3.000 kroner fremfor å reservere en kirke en annen plass.

Du kan også leie et lokale selv eller eventuelt et hytte eller et telt, og i tillegg kjøpe inn drikken selv og fikse cateringen.

Mange velger også å spare inn penger på musikken og ved å ha en spilleliste kan du spare mange tusen kroner fremfor å leie inn et band eller en DJ. Noe som kan være meget besparende og faktisk nokså romantisk er å smelte om gammelt gull og lage egne ringer av dette. Da får man et personlig touch på det hele som vil være et evigvarende minne.

Husk også å be familien om å stille opp med kaker. Det er dyrt å kjøpe inn slikt bakverk og det blir like godt hvis man lager det selv.

Mange velger også å kjøpe både brudekjolen med både slør, sko, underkjole og annet brukt. Du kan også lage invitasjonene selv og inviter gjerne til en venninnekveld hvor dette kan gjøres i fellesskap. Skriv ut både invitasjoner, meny og program på egen printer.

Og til slutt: kjøp inn mens det er salg og ta vare på det til den store dagen nærmer seg.