Tema nr. 6: Forbrukerens makt

Å være forbruker er en utfordrende øvelse, og å være en aktiv og bevisst forbruker krever enda mer.

Heldigvis har det aldri vært enklere enn nå å tilegne seg meget god og omfattende informasjon om de aller fleste temaer på nett.

Internettets velsignelse

Man kan si hva man vil om internett, men at det gir oss muligheten til å hente endeløse mengder med informasjon er hevet over enhver tvil. Hvis man i tillegg er kritiske til kildebruken, altså hvor man henter denne informasjonen, kan man virkelig gjøre seg nytte av dette fantastiske mediet.

bevisst forbruker

Som aktiv forbruker kan du derfor benytte deg av denne enorme kilden, og nordmenn er i dag stadig mer opptatt av å lære hva de kan gjøre for å bli best mulig forbrukere – altså hvordan de kan benytte informasjon som vil hjelpe dem i størst mulig grad, både økonomisk og på andre måter. Å utvikle god informasjon blir derfor en stadig større utfordring, og det er nettopp det vi på CostT Finans forsøker å få til.

Hvorfor er det slik at vi er nødt til å være smarte og aktive forbrukere? I dagens samfunn koster alt penger, og det er langt i fra billig å bo i Norge. Flere enn man tror opplever at lommeboken et når tom når alle regninger og mat er betalt, og skal man få til å leve fremfor å overleve, er man nødt til å ta bevisste grep i forhold til ens egen økonomiske situasjon. Kunnskap blir derfor viktig, og har man det kan man i langt større grad være i stand til å spare penger, samt at man øker bevisstheten om hvordan man bør agere i dagliglivet for å få endene til å møtes.

Flere smarte forbrukere

Nettets store inntog har altså ført til mye tilgjengelig informasjon – og folk benytter seg aktivt av den. Nordmenn er interessert i økonomi og søker nettet aktivt etter kunnskap om dette temaet, og her kan det dreie seg om hvordan man skal få mest mulig ut av pengene. Skal man sette pengene på bank, eller skal de i fond. Skal man betale ned på lånet først? Hvor stor økonomisk buffer bør man ha? Hva er greia med kredittkort og forbrukslån? Norge har fått en ny pensjonsreform – hvordan skal jeg sikre meg best mulig for alderdommen?

Spørsmålene er mange og som aktiv forbruker er det viktig at man tar stilling til slike ting ettersom de vil ha stor innvirkning på vårt liv – både nå og når vi blir eldre. Det handler derfor ikke bare om å skaffe seg en jobb og heve lønnen vår, men det handler også i stor grad om hvordan vi bruker pengene vi får inn. Livet er mer enn jobb, lønn, utgifter og deretter bruke opp det som er til overs.