Sommerkrise?

Sommerferien nærmer seg med stormskritt og for de av oss som har ferie tidligst er det nå snart knapt bare en måned igjen før det braker løs. Det er naturligvis også mange som ennå ikke har ferieplanene klare og for disse begynner det nå å bli knapt med tid!

Problemet som folk flest opplever i forbindelse med sommerferien er at de kanskje ikke har råd til å bestille tur i tide og når turene faktisk er på sitt billigste. Dette er ingen ukjent problemstilling og noe som er høyst reellt for mange. Sydenturene bestilles gjerne tidlig på vinteren når de legges ut, og da er utvalget størst og prisene lavest. Det finnes dog en løsning, slik denne artikkelen forteller om, og det er å ta opp et lån som man betaler ut ferien med når den bestilles.

Dette er naturligvis ikke den mest optimale løsningen men fortsatt en adekvat måte å gjøre det på for dem som ikke har klart å legge tilside tilstrekkelig med penger. Det man har muligheten til å gjør da er rett og slett at man betaler ned lånet umiddelbart når man får feriepengene på kontoen og hele tiden har dette i bakhodet. Man må da jobbe så hardt man kan for å betale ned så mye som mulig i forkant for derfor å sørge for at man ikke blir sittende helt uten feriepenger når ferien starter. Som regel er jo feriepengebeløpet ganske stort for de fleste, så man må passe på her å ikke bestille en ferie som ikke er altfor dyr.

Man vet jo hvor mye man får i feriepenger så her kan man lett finne ut hvor mye man kan legge i selve reisen. Får man i tillegg igjen på skatten er dette også noe som man kan legge i ‘feriepotten’. Muligheten er i allefall tilstede, men du skal aldri lånefinansiere ferien din hvis du ikke kan betale tilbake det du låner.