Oljefondet handler eiendom

Norsk økonomi går fortsatt bra og mye av dette skyldes naturligvis det sorte gullet som pumpes opp av havbunnen på norsk sektor. Pengene som det blir av dette settes inn i det som kalles for Statens Pensjonsfond – Utland, men som er bedre kjent som Oljefondet.

I dagens Hegnar kommer det frem at Oljefondet har handlet eiendom for over 80 milliarder kroner de siste årene, og mer skal det bli.

Mot Asia

Fra 2010 og frem til i dag har Oljefondet med eiendomssjef Karsten Kallevig kjøpt eiendom for 80,4 milliarder kroner, og bare i løpet av to dager i forrige uke ‘shoppet’ man for hele 6,7 milliarder kroner. Inntil nå har man kun investert i USA, men dette skal imidertid endre seg og i løpet av det siste kvartalet i år skal man vende blikket mot Asia og eiendomsmarkedet der.

Det er i første omgang snakk om å handle eiendom i to forskjellige asiatiske byer, og dette er et strategisk valg gjort av Oljefondet. Kallevig forklarer at man nå har en ‘håndfull’ byer i både Europa og USA, men at man nå ønsker å utvide østover mot Asia. Han forklarer at om man ønsker å bruke både ressurser og tid på dette må investeringene gjøres i byer hvor man kan få noe igjen for det. Det kan med andre ord ikke være i småbyer, avslutter han.

Kilde: Hegnar.no