Nyttårsforsett? Betal ned på lån!

Har du ennå ikke tenkt på hvilke forsett du skal ha til neste år? Det er viktig å ha noen mål å jobbe for å nå og mens noen skal slutte å røyke eller skal slanke seg, vil andre mennesker ha andre mål å strekke seg etter.

Kanskje har du planer om å gjøre noe på økonomifronten? Det kan i så fall være lurt og det kan være skikkelig motiverende når man vet hvor mye det kan lønne seg.

Det aller viktigste man kan gjøre er å begynne å betale ned lån. Vi har mye forbrukslån, kredittkortgjeld og boliglånsgjeld i Norge i dag, og da er det smart å begynne å betale ned på denne. Vi har dog vært flinkere enn før til å benytte oss av tjenester som skaffer oss billigere lån ved å sammenligne priser, men gjeld er uansett gjeld.

Grunnen til at man skal betale ned gjel er at det er dette som er den beste måten å spare penger på – tro det eller ei. Når man skal spare penger skal man bestandig sette inn pengene der hvor man har den høyeste renten. Det betyr at i stedet for å spare på en konto hvor renten er på 2% skal man betale ned på et lån hvor renten er 12%. Du sparer altså mer penger på å betale ned gjeld enn ved å sette pengene på konto!

Å betale ned litt ekstra på huslånet ditt eller et annet lån du har vil derfor kunne være et veldig bra nyttårsforsett, og det er ekstra morsomt når du vet at du tjener penger ved å bruke litt ekstra.

Kontakt banken din i dag og si at du vil trekkes 1000 kr eller 2000 kr ekstra pr. måned neste år, og i løpet av et år har du da betalt inn henholdsvis 12000 kr eller 24000 kr ekstra – og det monner skikkelig!