Mulig å spare penger med refinansiering

Visste du at du har muligheten til å spare penger gjennom å refinansiere? Dette er det mange som gjør

Litt avhengig av typen lån du har og hvilket nytt lån du planlegger å velge så kan det ofte være smart å refinansiere eller å justere ditt eksisterende lån.

Kanskje er det slik at du ønsker å spare litt ekstra hver måned ved at du får en lavere rente, eller kanskje har du behov for ekstra penger som kan brukes til ombygging eller oppussing av boligen din. Eller er det kanskje slik at du ønsker å benytte deg av ledig sikkerhet i boligen din for å få råd til å kjøpe deg ny bil? Uansett hva det er så kan du ved hjelp av refinansiering ordne dette!

Prinsippet med en refinansiering er kort og godt at du søker om et nytt lån for å nedbetale et gammelt lån du allerede har. Dette er vanlig å gjøre i forbindelse med et bankbytte hvor hensikten med byttet er å få bedre vilkår i forhold til det eksisterende lånet eller ved at du ønsker å få et større lån.

Dette kan faktisk gi en rask forbedring av økonomien, og dette gjelder spesielt i de tilfellene hvor man samler dyre smålån. Vi kan her trekke frem forbrukslån, kredittkortgjeld, billån eller andre typer for kostbare lån (handlekontoer etc.)

Så spørsmålet burde derfor bli: bør du refinansiere?

Om det skal lønne seg for deg å refinansiere eller ikke vil være avhengig av hva det er du ønsker å oppnå, og det er det naturligvis kun du som kan svare på. Eventuelt kan du kontakte banken din og be om et lite møte med din kunderådgiver.

Noen gode grunner til å vurdere refinansiering:
* Hvis du ønsker å samle dine lån på ett sted og deretter betale ned kjappere.
* Hvis du vil få lavere renter/bedre betingelser
* Hvis du ønsker lavere terminbeløp – altså forlenge lånets løpetid.
* Hvis du ønsker å få mer forutsigbare lånekostnader ved å endre fra flytende til fast rente.
* Hvis du ønsker å øke lånesaldoen din og ta ut penger til en investering.