Kontakt banken når det kniper

Det finnes så utrolig mange måter man kan havne i økonomiske problemer på, og den kanskje aller verste er når man mister jobben eller evnen til å jobbe. Dette er alvorlig for økonomien og er noe man skal ta på største alvor. Det er viktig at man iverksetter tiltak umiddelbart slik at man unngår å havne i store problemer.

Det beste du kan gjøre når du mister jobben din er å kontakte banken din og kundebehandleren du har fått utdelt. Det er bedre å legge seg flat med én gang og forklare situasjonen, for tro oss: de er interessert i å hjelpe og de ønsker naturligvis at du skal få beholde boligen din. Når du viser interesse på denne måten ser de at du er villig til å gjøre endringer og vil da legge til rette for å legge deg.

Når man mister jobben er man naturligvis på jakt etter en ny, og man kan for eksempel i denne perioden be om å få slippe å betale avdrag på lånet og heller bare betale rentene. Dette vil kunne gi deg det økonomiske pusterommet som du har behov for, og du vil få muligheten til å komme deg på rett kjøl igjen.

Hvis man i tillegg har betalt på lånet i for eksempel ti år så kan man også be om en refinansiering av det. Da kan man strekke lånet utover til maks nedbetalingstid, samt at man sannsynligvis har en verdiøkning på boligen – og dette igjen skulle gi banken økt sikkerhet, noe som igjen vil gi deg lavere renter.

Det gjelder kort og godt å ta de grepene man kan og gjennomføre dem i forkant av problemene. Mister man jobben har man sannsynligvis fått beskjed om dette på forhånd, og da er det om å gjøre å ta alle forhåndsregler så tidlig som mulig.