Julegaver vs lommebok

Har du kommet i mål med alle julegavene? Hvis ja, så ønsker vi faktisk å gratulere deg med en vel utført bragd! Vi håper dog at det ikke kostet mer enn det smaker, for det er nettopp dét det har en tendens til å gjøre når julehandelen skal unnagjøres.

Det er jo en kjent sak at julehandelen kan være en smertefull opplevelse for en families økonomi og det handler kort og godt om å bruke hodet og være litt smart når man skal handle gavene. Det som kan være lurt å gjøre er å bli enige med de voksne i familien først. Finn en grense for hvor dyr gavene skal være og hold dere til den. Dette er en fin regel å ha og tross alt så er man jo voksne mennesker som har det aller meste av de tingene man har bruk for. Det man har behov for kan man kjøpe til seg selv, tenker vi.

Fokuser heller på eventuelle barn eller på de behov dere selv har. Kjøp skiutstyr og slike ting til ungene ettersom dette er noe de har bruk for og som de garantert vil bli glade for. Dette koster jo litt penger og spesielt hvis man har flere små som man må kjøpe til. Da er det dumt å måtte bruke massevis av penger på gaver til de voksne i familien.

Husk at det kommer en januar som du skal takle også. Det er viktig at du har penger til gode på kontoen for de tre første månedene av hvert år kan være utrolig brutale med bankkontoen – og da er det helt unødvendig å råke mye verre ut enn det man strengt tatt har behov for.

Man kan saktens bruke tiden på noe mer fornuftig enn å kjøpe gaver og det er bedre å fokusere på tiden man tilbringer med familien fremfor å måtte stresse rundt i butikkene og tømme kontoen. Vær fornuftig og bruk hodet.

Du kan få flere tips til sparing ved å lese dette tekststykket.