Tema nr. 4: Forbrukslån

Hvis du har fått en stor og uforutsett utgift og du ikke har noen penger i bakhånd, kan det være aktuelt å benytte seg av et forbrukslån for å betjene regningen.

Den store fordelen med et forbrukslån er at du kan bruke lånet til det du vil, samtidig som du får pengene raskt inn på din bankkonto. Som en nødløsning kan derfor et lån som dette være veldig gunstig.

Stor handlefrihet

Lånets fremste styrke er som sagt den enorme handlefriheten man får om man får et slikt lån innvilget. Når du søker om slike lån vil bankene aldri stille noen form for spørsmål om hva bruken av pengene skal gå til, og dette gjør det langt mer behagelig for deg å kontakte slike lånetilbydere. En tommelfingerregel er at man allikevel ikke skal bruke slike lån til rent forbruk, men at pengene bør gå til noe som har en konkret verdi. Et annet alternativ er naturligvis å bruke lånet til å dekke en stor utgift hvis du ikke har midler selv til å betjene dette. Jobb uansett hardt for å betale ned slike lån så fort som mulig ettersom de har en høyere rente enn f.eks. vanlige boligglån.

Bruk lånet til å kvitte deg med dyrere gjeld

Har du et eller flere kostbare kredittkort som du har penger utestående på eller et dyrt smålån som du betaler høye renter på, kan man bruke et forbrukslån til å refinansiere denne gjelden med. Målet må hele tiden være å søke etter å få en rente som er lavere enn hva tilfellet på de dyre lånene er. Et forbrukslån kan derfor brukes som et middel til å refinansiere dyr gjeld med, og dermed skaffe deg lavere kostnader.

Hvis du i tillegg samler flere slike dyre lån under ett billigere lån får du i tillegg til lavere kostnader også en mer oversiktlig økonomi. Det vil alltid være en fordel å kutte antallet regninger som dumper ned i postkassen, og dette vil også føre til færre avgifter (termingebyr etc.)

Rask behandling – raskt utbetaling

I en situasjon hvor man har akutt behov for penger kan forbrukslånet være en reddende engel for deg, ettersom søknadsprosessen er strømlinjeformet, enkel og raskt. Hvis alt går som det skal kan du faktisk få pengene på kontoen din i løpet av et par dager. Grunnen til at det i dag går så kjapt er at man kan bruke BankID til å godkjenne og signere alle søknadsdokumentene.