Et spennende finansår i vente

Når vi nå endelig skriver 2017 så vet vi at det ligger an til å bli et spennende år rent økonomisk – både for privatpersoner og for Norge som nasjon. Hvordan vil det gå med økonomien vår i år? Er det lys i tunellen? Jo, mange mener at dette året kommer til å bli bedre enn det året som har gått, og det er muligens stigningen i oljeprisen som sørger for dette.

Oljeprisen har vært på et bunnivå de siste par årene og faktisk var den så lav som kun 27 dollar fatet – noe man knapt har opplevd før. Det spesielle var at fallet startet da prisen var rundt 110 dollar fatet, og at det derfor fikk en enorm konsekvens for hele oljebransjen og øvrige tilstøtende næringer. Mange benyttet muligheten til å shorte olje gjennom nettmeglere og tjente seg faktisk mye penger på dette!

Shorting av olje er noe som man kan gjøre som privatperson på en helt enkel måte via cfd-handel og dette er noe som flere og flere nordmenn har begynt å se monn i. Uten at vi skal gå så mye inn på akkurat dét så kan vi jo si at det handler om å spekulere i oppgang eller nedgang i et instrument og deretter bruke gearing for å få maks effekt ut av pengene. Skummelt er det så definitivt, men vet du hva du gjør kan du sikre deg enorme avkastninger i løpet av svært kort tid.

Slike muligheter vil det bli mange av i tiden fremover, men kanskje er det en satsing på en økning i oljeprisen som nå kan være smart? Det ligger i alle fall an til produksjonskutt i oljesektoren og det betyr at prisene igjen vil drives oppover. Kanskje vil vi kunne se en aktivitetsøkning i Nordsjøen som en følge av dette og at flere av de som mistet jobbene sine kan få dem tilbake igjen.

Vi venter spent å utviklingen som vil komme dette året – blir den positiv eller negativ!