Dyreforsikring – kostbart å la være

Vi tar opp forskjellige temaer som har med personlig økonomi å gjøre og forsikring er naturligvis viktig for oss i hverdagen.

Det finnes uttallige mange mennesker som har kjæledyr her til lands, men mange er sløve med å forsikre sine dyrevenner. Dette kan bli en dyrekjøpt erfaring eller en erfaring som ender med en trist utgang – og det er derfor dyreforsikring er så viktig.

forsikring av dyr

Å spare seg til fant

Det er et uttrykk som heter ‘å spare seg til fant’ og noe av dette ligger definitivt i det å ikke forsikre sine kjæledyr. En forsikring er en billig måte å forbygge og unngå store ekstrautgifter på, og ved å gjøre dette kan man slippe unna de store ubehagelige overraskelsene.

Det er med dyr som med mennesker – de vil få forskjellige sykdommer og plager og da kan en tur til veterinæren være uungåelig. I verste fall må man gjøre inngrep eller gjennomføre kostbare behandlinger, og har man forsikringene på plass vil dette være helt uproblematisk. Hvis man derimot ikke har gjort dette vil man nesten garantert få seg en økonomisk overraskelse som ikke vil være noe særlig for lommeboka.

I enkelte tilfeller kan det bli så kostbart at eierne av dyrene ikke ser noen annen utvei enn å avlive sine disse, og dette er en situasjon man overhodet ikke ønsker å havne i.

Å ha forsikringen på plass vil derfor være en sikkerhet både for deg, din økonomi og ikke minst ditt kjæledyr. Når det er sagt så handler ikke alt bare om penger når man snakker om forsikring av dyr – det hele har også et emosjonelt aspekt, og dette er det viktig å ta seriøst. Det vil rett og slett være for ille å måtte kvitte seg med et dyr som du har blitt glad fordi du ikke har betalt inn en forsikring, som etter alle solemerker er beskjeden.