Det vanskelige valget

Mange i Norge har fra tid til annet brhov for et forbrukslån, enten det gjelder et spesielt innkjøp, en uforutsett utgift, en reise som skal betales eller noe annet. Lånet er anvendelig og kan brukes til alt dette, men hvordan velger man dét lånet som er det billigste. Det finnes mange måter å gjøre det på, men det aller beste er på oppsøke en nettside som har kompetanse på dette.

Når man skal skaffe seg et forbrukslån er det fort gjort å hoppe på det aller første og beste tilbudet man kommer over men dette trenger nødvendigvis ikke å være så smart. Man kan ende opp med å betale mange tusen kroner ekstra hvert år, men dette vil selvfølgelig være avhengig av hvor stort lånet er. Større lån har også en tendens til å ha en lavere rente enn de mindre lånene, så det er viktig at man gjør grundige undersøkelser i selve søknadsprosessen slik at man ikke ender opp med å betale unødvendig mye – dette vil selvsagt var til stor irritasjon og frustrasjon ettersom man da binder opp penger man heller kunne ha brukt på andre ting.

Her kan du se hva som skrives om forbrukslån hos Wikipedia.

Kort fortalt: du er nødt til å sende inn flere søknader til forskjellige banker og deretter oppgi de samme opplysningene i hver av søknadene. Kun på denne måten vil du være i stand til å skille mellom de forskjellige tilbudene du får og dermed spare penger ved å velge det aller beste alternativet. Fortrinnsvis kan vi si at det er smart å sende inn til minst 4-5 forskjellige tilbydere slik at du i hvert fall er sikret et akseptabelt tilbud, og det kan være smart å finne de aktørene som i utgangspunktet tilbyr de billigste lånene. Slike sider finner du overalt på nettet, og ved å sende inn til disse bankene vil du ha et godt utgangspunkt for din lånesøknad.

Alternativt kan du la en såkalt låneagent eller lånemegler gjøre denne jobben gratis for deg, og dette er kanskje det aller beste alternativet. Her holder det faktisk at du fyller ut kun én søknad, og deretter vil agenten sende søknaden videre til alle bankene den har i sitt nettverk. Ved å gjøre dette oppnår du å spare deg for mye unødvendig jobb samt at du ubesværet kan vente på å få det billigste lånet oversendt fra megleren. Du oppnår med andre ord akkurat det samme, men med mindre jobb og tidsbruk.

Ved å gjøre det på dette måten vil du også oppleve at lånet faktisk kan være på kontoen din i løpet av den samme dagen eller dagen etterpå hvis alt går som planlagt. I dag jobber de aller fleste bankene slik at du slipper å signere lånepapirene med penn, men heller kan anvende deg av din BankID. Husk at lånene er usikrete, noe som innebærer at du ikke behøver å sende inn dokumenter som har med pantsetting å gjøre – og dette er med på å ‘speede’ opp prosessen.

Forbrukslånet er som du sikkert vet et lån som er meget anvendelig, og det innebærer i praksis at bruken av det kan gå til hva som helst. Ønsker du å kjøpe en båt har du muligheten til det, og ønsker du en refinansiering vil også dette være fullt mulig. Å refinansiere uten sikkerhet er absolutt en mulighet og dette kan være gunstig hvis du har dyr kredittgjeld. Dette kan du fordype deg i her.

Lykke til i din søken etter det aller billigste forbrukslånet!