Daytrading – en kjapp redegjørelse

Du har kanskje hørt snakk om det som på finansspråket kalles for daytrading? Kanskje har du ikke den fulle og hele oversikt over hva dette dreier seg om, men dette skal vi gi deg en kjapp innføring i her.

Daytrading klinger godt i ørene til de aller fleste, og det er nok ingen tvil om at det er raske og store penger som vi tenker på aller først.

Dette er forsåvidt en korrekt antakelse, men fullt så enkelt er det allikevel ikke. Daytrading er kort og godt finansielle trader/handeler man gjør som strekker seg over et meget kort perspektiv – og som begrepet tilsier: gjerne kun en dag.

Dette er spekulativt så det holder, og risikoen er skyhøy for dem som driver med dette. Det kanskje mest interessant er at vanlige nordmenn nå har begynt å få øynene opp for dette, som denne artikkelen sier, og det er jo naturligvis drømmen om enorm avkastning på kort tid som lokker oss dit.

Som vi allerede har sagt: det er en stor risiko forbundet med dette og grunnen er noe vi har snakket om tidligere: nemlig giring. I daytrading girer man handelen for å få så stor avkastning som mulig på kort tid, og det betyr at akselererer ‘investeringene’ dine, slik at du blir eksponert mot markedet med et større beløp enn det du faktisk bruker. Resultatet blir at avkastningen i stedet for å bli 2% like fort kan bli 20%! Som du skjønner kan tapene også da bli like store som gevinstene, så her må man virkelig holde tunga rett i munnen.

De fleste som daytrader gjør dette med valuta, og her skal man virkelig passe på! Dette er komplisert, samtidig som det er enkelt, men man er nødt til å holde et overvåkende øye mot nyhetsbildet i verden. Gjør man en liten feil eller er litt uoppmerksom kan man risikere at hele innskuddet man har gjort er tapt, og da sitter man igjen med ingenting. Husk at man ikke eier noe av det man plasserer penger i – man spekulerer bare i utviklingen!