Billige aksjer nå

Aksjesjef Morten Jensen i DNB Markets mener at tiden kan være kommet for å snike seg inn på aksjemarkedet igjen, og dette grunngir han med den siste tidens store børsfall.

Siden begynnelsen av september har Oslo Børs falt med markante 14%, og i går alene var nedturen på solide 2,6%. Jensen mener at det er en kapitulasjon på gang og at alt er i ferd med å glippe. Han advarte faktisk før sommeren om at aksjemarkedet var priset for høyt, og han kom med en anbefaling til investorene om å redusere en eksponeringen. Han mente da at selskapene hadde hatt en for høy oppgang i forhold til de resultatene som ble levert, og han forklarte da også at de makroøkonomiske utsikene heller ikke hadde blitt spesielt mye bedre. Når det er sagt så mener han bestemt at det ikke vil komme noen stor nedtur nå, og at markedet vil stabilisere seg om kort tid.

Med grunnlag i dette mener han at det derfor kan være smart å entre aksjemarkedet igjen på forsiktig vis ettersom det er mange aksjer som har blitt billig.

Er du en fondssparer er det bare å fortsette som før med månedlige trekk fra din konto – også når aksjemarkedet går dårlig, og kanskje spesielt da! Oppturen kommer og da er det greit å få med seg gevinsten av denne. Når du sparer i fond er det viktig å ikke bli grepet av panikk når børsene faller, og heller rette blikket mot horisonten.